EL TREN DE LES 17:14: Democràcia, pluralisme, benestar, independència (Catalan Edition) por Ferran Requejo

Titulo del libro: EL TREN DE LES 17:14: Democràcia, pluralisme, benestar, independència (Catalan Edition)

Autor: Ferran Requejo

Fecha de lanzamiento: June 7, 2018

Editor: Tibidabo Ediciones

EL TREN DE LES 17:14: Democràcia, pluralisme, benestar, independència (Catalan Edition) de Ferran Requejo está disponible para descargar en formato PDF y EPUB. Aquí puedes acceder a millones de libros. Todos los libros disponibles para leer en línea y descargar sin necesidad de pagar más.

EL TREN DE LES 17:14: Democràcia, pluralisme, benestar, independència (Catalan Edition) por Ferran Requejo

Ferran Requejo con EL TREN DE LES 17:14: Democràcia, pluralisme, benestar, independència (Catalan Edition)

Aquest llibre es basa en les anàlisis sobre diferents aspectes que incideixen en l’actual procés polític de Catalunya (2010-2017), tant en relació amb la pràctica institucional de les democràcies actuals com en relació amb la teoria democràtica sobre les relacions entre legalitat i legitimitat, drets individuals i drets col•lectius, democràcia i estat de dret, o sobre la legitimitat de les secessions en sistemes liberal-democràtics.
El llibre està estructurat en quatre capítols cronològics que recullen articles publicats en mitjans de comunicació, principalment a La Vanguardia i l’Ara. Cadascun d’aquests capítols està precedit d’un resum descriptiu dels principals fets del procés polític actual, incloent-hi un repàs sintètic de la política internacional del període. Unes cites de Shakespeare que recorren el llibre ens recorden que en política convé no quedar atrapats en els laberints de les abstraccions, sinó analitzar sempre els casos concrets, especialment per la informació empírica i moral diferenciada que arrossega cadascun (història, aspectes institucionals, cultura política, context internacional, etc.).
El primer capítol comprèn des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut (juny 2010) fins a les eleccions al Parlament de Catalunya (novembre del 2012). El segon capítol comprèn des d’aquestes eleccions fins a la consulta/procés participatiu del 9 de novembre del 2014 (9-N). El tercer capítol ocupa des del 9-N fins a les eleccions al Parlament de l’any 2015 (27-S). Finalment, el quart capítol es basa en el període actual, encara en curs, presidit per la perspectiva d’un potencial referèndum sobre la independència de Catalunya. El llibre es tanca amb una breu “coda” sobre les perspectives immediates de futur.